Thursday, May 26, 2011

Dah besar panjang pun Dakota nie ^_^

Assalamualaikum & Aloha!!

Ello, hows the day??..hihi..utk kali nie,Aliaa nk buat satu entry tentang actress yang Aliaa minat nie..hihi..Aliaa ikut dari pelakon nie kecik2 lagi.tgk muvie2 yg dia lakonkan mmg best2 . Pelakon nie selalu membintangi high profile films di Hollywood, dahla kiut miut,cOmel cangat5. Lakonan budak nie mmg berkesan. Antara mOvie lakonan budak kiut nie yang pOpular ialah War Of The Worlds, I am Sam, Charlotte's Web, Dreamers, Taken, n macam2 lagi..bile dah besar dah, die belakon cite Twilight gitu..huhu,n yang akan datang nnt The Runaways skali dengan Kristen Stewart..

ellO, saye suke berlakon ^^

Name die Hannah Dakota Fanning, ade lagi sowang adik Elle Fanning, adik die pun jadi pelakon jgk..kirenye ikut jejak langkah akak die,..same2 ade bakat ^_^ sekarang dah umur 17 taun dah pun.

saye Jane Voultari dlm Twilight ^^



Personal Quotes of Dakota Fanning:

"It's fun to know what I want to do - you know, when I grow up. I have friends who say, 'Oh, maybe I'll be an astronaut or whatever.' But it's cool to want to do this forever. I knew from my first commercial that I wanted to be an actress."

"I've always wanted to be an actress, ever since I was a little girl. I've always played the mom and I play my sister as the daughter. I wanted to be an actress on television and movies instead of just around the house."




::Orlando bloom tolong angkatkan Dakota ,cangat cuwit::








Dakota said: I think Orlando Bloom is cute. I met him at an awards show. I was actually nominated and I won that one. When I went up on stage, they didn't have a step for me to step on at the Critics' Choice Awards so he had to hold me up. He held me for a LONG, LONG time!

in cOnclusion:bila dah ade minat,ape pun jalan ^_^


haaa..sebelum tu, kalau dekat Malaysia plak, sape x kenal budak cOmel sorang nie, adik Mia Sara Nasuha yg pandai belakon nie...x lame lagi makin cun lah,kecik2 pun comel sgt5 ,ade fb lagi tu, berpuluh ribu peminat dah^^



saye tau saye cOmel,time kasih ^^


adik mia dalam nur kasih^^




.oK.Tata.Peace.

8 comments:

msredcheesecake said...

CIK FALIAA,
MAKIN CUN BUDAK NI YE...ANAK SAPE LA NI? HHEEEE

MSRED KECIK2 PON MAIN BELAKON GAK...MAIN KAWEN2....

faLiaa said...

haha...Aliaa pun main kawen2,tp xdela hebat mane,nak dpt award cm dak nie kn~

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

lama2 mia pown boleh jadik macam DAKOTA nie.. kan??

faLiaa said...

tula..hihi...bakat ade,rupe pun ade dah ^^

Nur Syazana Mohammed Sani said...

2 2 budak nie comel ^^

iMBobo said...

cantiknyeee :)

ain dzaya said...

waa..u follow gak eh lakonan dahkota..hehe..siyess suke!! yg bez skali time citer i'am sam..cam matured giler lakonan dia!!..plus citer yg mmg tacing der...

faLiaa said...

mestila follow~tau xpe..best kan lakonan die ;)

Gift for newly wed couples