Thursday, July 14, 2011

I fell in L.O.V.E ^^

Assalamualaikum n Aloha!!


Hmm.. berdasarkan tajuk entri kali ni,I fell in love?? hihi...I fell in love with Stephen King writing la..Stephen King ni adalah merupakan one of the master of writing tau...tapi ni bukannya novel cintan cintun ya, Stephen King was known as the indisputable king of horror..most of penulisan beliau berkonsepkan supernatural,stories with an interlacing of horror that capture the ever-growing dark corners of the century. Sewius lau bace je novel beliau,memang akan feel la..huhu...jom la,amalkan sikap baca-membaca...^__^

Most of his stories are mysterious and totally unique,one of a kind,riveting and irresistible!! Lau korang nak upgrade n improvekan English korang ape salahnya kan,time cuti2 ni,bacalah newspaper english,buku cerita ke,tengok movie english ke,dari situ kalau tak tahu makna sesetengah perkataan,carila dekat kamus kay,lau malas nak selak kamus yang tebal gedabak tu,cari je maksud dkt internet,kan senang je,zaman sekarang dgn teknologi yang ada,kita gunakanlah untuk kebaikan dan faedah bagi diri kita sendiri kay ^^





Haa..cakap tentang penulisan Stephen King ni,antara penulisan beliau yang pernah difilemkan adalah filem seram sekitar tahun 1986, Aliaa tengok movie "IT" ni time kecik2 time tadika dulu..sampai sekarang meremang bulu roma tgk filem..bukan ape,sebab menakutkan tengok badut (badutlah sangat) tu,dahla suka makan budak2..seram tau,tapi last2,ending tu macam kelakarla skit..hihi..lau nak tau kenape,tengoklah dulu..filem ni ade sambungannye.

novel nya

pic ni paling ok,x seram sgt (x berani nak expand lg image,xmau besar2 sgt)..huhu

p/s: time search dekat "IT" google utk paste dkt entry ni,sewius Aliaa cuak bila nampak pic badut ni yang belambak dekat image google...psst..Aliaa tutup muka badut dengan tangan,fobia tgk muka dia..huhu 

p/s lagi: I hate clown!! Pandai betul Stephen King buat aku meremang satu badan..sengal btulla...huhu

p/s lagi: Cita Stephen King memang feel la, dgr kata,masa akan datang,diorang nak remake cita ni,sumpah,aku xkan takut ngan ko dah si badut (Pennywise)

Kurang Asam Punya Badut!!








p/s lagi: Cantik tak orchid ni,geram tgk ,jadi Aliaa pun amik pic,mak yang tanam, memang kaler die terang betulla,striking,nice (ok dah out of topic ni)^^











.Ok.Tata.Peace.
Wassalam


6 comments:

Ayien Ocaca said...

hehe..ye2 je yien bukak dengan penuh rasa ingin thu...upe2 nye in love with a book author...hehe... :)

faLiaa said...

hehe..^^

@ dramatic @ said...

haii..ManggaAds Partner.. :) jom cepat dapatkn MUNIF HIJJAZ PERFUMES edisi terkini 2011 di blog saya.. http://dramaticque.blogspot.com

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana mase darjah 6 suke bace novel BI ,. tapi bile da form 1 ,. tuka sekola menengah la kan ,. sekola kebanyak kan nye melayu ,. so ,. terikot pulak dieorang bace novel melayu ,. novel BI da lame x beli :D

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/adore-with-him.html

msredcheesecake said...

cik aliaa,

stephen king ni tulis buku seram jer ke?

faLiaa said...

ye msred,cite seram n misteri ^^..setakat ni xtaula kalau2 ada buku cita lain plak..haha

Gift for newly wed couples