Sunday, July 24, 2011

Suami ke tu??



Dengan lafaz bismillah, Aliaa menaip sekejap di belog kesayangan ni..huhu...nak taip dekat belog ni pun kena ada mood and ketenangan, ada masanya jugak, tambah2 lah time cuti lagila bergiat aktif jap..hmm..nnt dh start sem konpem2 lah bizi...korang suka ka bizi2 ni? Sapa suka kan? Tapi tulah lumrah kehidupan...ada masanya sibuk,ada masanya untuk berehat juga..Allah dan aturkan semua tu,cuma sebagai manusia perlu gunakan masa yang diberikan dengan berhemah, kalau guna masa dgn tak berhemah jawabnya,tido lambat tiap2 hari, mulalah nak batuk,selsema,macam2 lagi, sebab x cukup rehat, saja kan gatai,masa yang ada untuk tidoq tak tidoq2 lagi...

Eh..eh..eh,cita bab tido lambat pulak,..ni sebenarnya..haha..ni Aliaa nak cita skit...lawak tu lawak la jugak..haha..hadeh..hmm, Aliaa ni dah nampak macam isteri orang ka?? Baru 20 tahun kowt,lek dulu..haha..nak diceritakannya, tadi p masjid,sambil tunggu nak masuk solat Isyak, ada ceramah dari seorang ustaz, hari ni tak berapa ramai sangat, makmum perempuan lebih kurang dalam 8 orang ja. 

Lepaih2 solat maghrib tadi, biasalah kita bersalam-salaman lepas sembahyang kan, Aliaa dok heran la, kenapa mak cik ni asyik dok senyum ja dekat Aliaa,bagus la kan senyum :)..tapi dalam hati terdetik jugak " mak cik ni kenal aku ka,macam nak tanya sesuatu ja?"...xpalah, Aliaa pun senyum ja balik :), senyum itu kan sedekah..hihi..sambil2 tengah ustaz dok bagi ceramah dekat depan, mak cik yang asyik dok senyum dkt Aliaa tu datang tegur,..nak tau x dia tanya apa?..haha...hmm..suami ke yang tengah bagi  ceramah tu? (sambil Aliaa melemparkan senyuman innocent dan agak terkejut di situ)..eh..bukan mak cik, saya kawin pun belum...mak cik tu pun jawab " Ooo..yaka,sebab sebelum ni ustaz tu selalu bawak sama isteri dia datang, isteri dia muda lagi..." ok..pause sebentar di situ.."muka aku mcm isteri ustaz tu yang dtg sebelum ni kut?"...Aliaa pun tak tau nak cakapa apa, senyum jalah..mak cik tu pun menjemput Aliaa minum air mineral sama2..haha..begitulah ceritanya..study baik2, kerja baik2, baru boleh kawin dengan orang tersayang..insyaAllah..Aamiin :)

pesanan Rasulullah SAW apabila dah berkawin (comel kan manga ni) ^^




.Ok.Tata.Peace.
Wassalam


4 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

haha ,. terase macam nak kawen pulak ,. kah kah ,.

kak alia boleh lukis kan potret muke zana ? ? hee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/kau-dengan-ak-same.html

faLiaa said...

boleh,insyaAllah..zana carila pic yang fokus dkt muka ya,yg sesuai..sambil2 tu promote skit belog akak..haha ;)..e-mel kn jelah

zaeimah ismail said...

kot2 dapat suami ustaz...hehe..

or dh ade calon??
singgah dr blog miss nadya..

faLiaa said...

hihi...xtaulah..jodoh di tangan Tuhan...tapi..calon tu dah ade ;)
tenx singgah~

Gift for newly wed couples