Thursday, August 11, 2011

Sedap dan Mantap! Juadah berbuka puasa


Hai!...Mesti sekarang ni saat2 kritikal kan,untuk menyediakan hidangan untuk berbuka puasa, time2 puasa nilah banyak makanan2  best2 yang dijual di bazaar ramadhan...rambang mata tengok ada orang jual macam2 kan...hihi...tapi...lapar2 pun kita x bolela boros sgt..takat yang mampu jelah..perut kita pun x sebesar mana, terlebih makan susah,terkurang makan pun susah jadi berhentilah sebelum kenyang k..., bukan  mcm perut singa, telan rusa sekor...sabar2 la ye...hihi....kat sini, Aliaa nak share antara makanan2 yang hot di bazaar Ramadhan...dan makanan yg menjadi kegemaran juga...yummy! 

Cakap pasal buka puasa ni ada orang yang suka makan kuih je time berbuka n lepas tarawih baru nak makan nasi,ada yang nak makan nasi terus time berbuka..hmm...ikut sukalah..asal kita heppi kan..setelah seharian menahan nafsu especially nafsu lapar dan dahaga (n_~)

Ade tak makanan2 dekat sini yang korang suka jugak?? Yang mana satu? Jom share!!...^__^

p/s: tengs to Mr. Google!
Gulai Batang Pisang


bengkang

murtabak


ayam percik
kurma kambing
kuih cara

Otak-otak

kurma


kerabu perut













4 comments:

SANDRA AZWAN said...

Kerabu perut sedap!;-)

Cik Suheela said...

kuih cara paling best! :)

faLiaa said...

Sandra: the best!..haha..yummy

Cik Suheela: sepanjang zaman punya kegemaran tu ;)

::siti norbaiti:: said...

suke tgk doodle tu..nak buat tak pandai..huhu..gune pe?

Gift for newly wed couples