Wednesday, September 28, 2011

Ambil Perhatian! Especially ladies out there!!





This is a very important info for everyone to take a serious note, lagi-lagilah untuk kaum hawa. Setiap kali korang pegi beli baju dekat shopping centre, mesti nak try dekat fitting room dulu kan? Adakah kita betul-betul pasti kita tidak diperhatikan?? Berhati-hati, sebab, mungkin orang lain sedang melihat apa yang kita buat dalam fitting room ataupun di public2 toilet. Sewius,kadang-kadang Aliaa pun rasa takut2,was2 jugak bila masuk fitting room. Memandangkan di zaman yang serba canggih, the society nowadays pun makin bijak,..huhu...bijak macamana tu?? Baca content dekat bawah ni tau! Its for ur own safety!!

p/s: btw, this is entry salin lekat ya (taken from Facebook) ^_^

________________________________________________________________________

Read This Message.....!!!!
How to Detect Hidden Camera in Trial Room?           
In front of the trial room take your mobile and make sure that mobile can make calls........
Then enter into the trail room, take your mobile and make a call.....
If u can't make a call......!!!!
There is a hidden camera......
This is due to the interference of fiber optic cable during the signal transfer......

Please forward this to your friends to educate this issue to the
public......To prevent our innocent ladies from HIDDEN CAMERA...........

Pinhole Cameras in Changing Rooms of Big Bazaar, Shoppers Stop?

A few days ago, I received this text message:
Please don't use Trial room of BIG BAZAAR there are pinhole cameras to make MMS of young girls.
So, please forward to all girls. Also forward to all boys who have sisters and girlfriends.

Don't be shy in forwarding this message. Because its about protecting the integrity of all girls & ladies.

HOW TO DETECT A 2-WAY MIRROR? 

When we visit toilets, bathrooms, hotel rooms, changing rooms, etc., How many of you know for sure that the seemingly ordinary mirror hanging on the wall is a real mirror, or actually a 2-way mirror I.e., they can see you, but you can't see them. There have been many cases of people installing 2-way mirrors in female changing rooms or bathroom or bedrooms.

It is very difficult to positively identify the surface by just looking at it. So, how do we determine with any amount of certainty what type of Mirror we are looking at?

CONDUCT THIS SIMPLE TEST:

Place the tip of your fingernail against the reflective surface and if there is a GAP between your fingernail and the image of the nail, then it is a GENUINE mirror.

However, if your fingernail DIRECTLY TOUCHES the image of your nail, then BEWARE, IT IS A 2-WAY MIRROR! (There may be someone seeing you from the other side). So remember, every time you see a mirror, do the "fingernail test." It doesn't cost you anything. It is simple to do.

This is a really good thing to do. The reason there is a gap on a real mirror, is because the silver is on the back of the mirror UNDER the glass.

Whereas with a two-way mirror, the silver is on the surface. Keep it in mind! Make sure and check every time you enter in hotel rooms.

Share this with your sisters, wife, daughters, friends, colleagues, etc.

Pass this message to all Ur friends in the Contacts.
— with Sunita Singh, Siji






Monday, September 26, 2011

Terima Kasih Sahabat-sahabatku!


Ello! Selamat malam, mulanya, aliaa xde  niat lagi nak update belog malam ni, tapi disebabkan, sahabat2 Aliaa yang tak pernah lupa tarikh bermakna dalam hidup Aliaa ni, diorang buat birthday surprise! Terima kasih sangat5, entri ni khas untuk teman-teman rapat,teman2 seperjuangan Aliaa di kampus UPM ni, sewius terharu sesangat, tanpa korang, xdela Aliaa dapat merasa makan kek malam ni, terima kasih atas segala penat lelah, merancang birthday surprise untuk Aliaa dan Zera serta Raja! Aliaa sayang korang semua!! Terbaiklah!!..sebelum jumpa sahabat2 di sini , Aliaa x pernah ada birthday2 surprise pun,sambut biasa2 ja, terima kasih sekali lagi!!






Dengan kek, hadiah pun ada,terima kasih sangat2, comel sgt2 hadiah baju yang korang bagi! Aliaa akan pakai selalu baju yang korang hadiahkan. TQ jugak sebab siap buat special birthday card,siap dgn gambar lagi, korang terbaiklah!! Aliaa nak minta maaf sangat5 jika ada salah dan silap sepanjang persahabatan kita bersama, moga kita semua berjaya dunia dan akhirat dan dapat sama-sama bergraduat dengan cemerlang nanti!! InsyaAllah,Aminn. ^_^

Moga hubungan ukhwah dan persahabatan antara kita kekal selama-lamanya!

::Haslina,Gayatul Qhuswah,Fazira,Raja Nurdina,Nurzia,Kak Farez,Hasnul,Kassem (Ardi Rozaudi)::






Friday, September 23, 2011

Contest: I'm Proud To Be A Muslimah

Assalamualaikum n Aloha!!

klik sini

Diri ini...tidaklah secantik dan setabah Saidatina Fatimah Az-Zahra, diri ini...tidaklah sebijak Saidatina Aisyah r.a, diri ini...tidaklah juga sebaik...Saidatina Khadijah r.a.....

Pertama-tama kalinya, sebelum diri ini menyatakan tentang sifat-sifat indah seorang Muslimah, ingin sekali diri ini menyatakan, diri ini bukanlah seorang yang sempurna, tapi...diri ini ingin menjadi seorang Muslimah yang sejati dalam mencari keredhaan Allah SWT. 

Wanita Muslimah tidak hanya sekadar muslimah...tapi input yang paling penting adalah wanita Muslimah yang Solehah....Sesungguhnya seorang wanita muslimah yang solehah, dirinya lebih mulia berbanding bidadari syurga...wanita muslimah menjaga penampilan dirinya baik dari segi dalaman dan luaran....wanita muslimah sentiasa tabah dan bersabar, mulutnya tidak jemu-jemu berzikir menyebut nama Allah SWT..menjaga maruah dirinya...tidak mendambakan kenikmatan dunia, sentiasa beriman dan bertakwa kepada Yang Maha Esa dan pesuruh Allah SWT, Nabi Muhammad SAW.....

Wanita muslimah yang solehah dapat merasai nikmat kemanisan iman...kenikmatan ketika menunaikan solat lima waktu dengan khusyuk..Wanita muslimah yang solehah...memelihara lisan percakapan dan pandangannya..taat pada perintah suaminya...wajahnya sentiasa cerah berseri disulami cahaya keimanan....sering berlinangan air mata di hadapan Allah di kala manusia lain sedang lena dibuai mimpi dengan bertahajjud kepada Allah SWT....

Menjadi seorang wanita Muslimah yang Solehah bukanlah sekadar penampilan luaran.....tetapi dalamannya sendiri paling penting...hubungannya dengan Allah SWT.....~Fatimah Aliaa



Andai buruk daging itu...buruklah seluruh jasadnya...andai baik daging itu,maka baiklah seluruh jasadnya...dan ketahuilah..bahawa sekeping daging itu adalah hati...baik hati kita..baiklah seluruh jasad kita..

Wanita yang berhijab...belum tentu baik,
tetapi wanita yang baik sudah tentu berhijab,
orang yang solat belum tentu baik,
tetapi orang yang baik tentu akan bersolat....

_______________________________________________________________

Hadiahnya...Aliaa tak kisah....mana-mana pun xpe..tu pun kalau menang ....tapi dalam banyak-banyak hadiah, yang favret ,tingin sangat...emm...:)

x1 t shirt muslimah 
Iman Abdul Gallery, blogshop

x1 jubah abaya, x1 baju kurung moden & x1 blouse

x1 jubah abaya



x5 Cotton Lace Shawl

x1 bag & x1 purse 

p/s:banyak plak listkan, saje je...hadiah2 sume best, TQ sebab invite Aliaa join. Sama-samalah kita tingkatkan iman menjadi Muslimah yang Solehah..InsyaAllah ^_^

Tag 3 Orang:




.Ok.Tata.Peace.
Wassalam


Friday, September 16, 2011

Nyamuk Mutant Coming!


Malaysia terkenal dengan penyakit demam denggi,malah, ramai rakyat Malaysia maut akibat virus denggi ini, tiap-tiap tahun mesti Jabatan Kesihatan datang sembur dekat tempat tinggal korang kan? Benda wajib tu, banyak media2 massa telah menyampaikan pesanan, dan mesej untuk sama-sama kita bekerjasama banteras masalah ini, masalah ini kerap kali menular di kawasan2 urban,kawasan yang membangun. Ingat lagi, lebih kurang 2 tahun yang lepas, Aliaa pergi bermalam di sebuah hotel sekitar kawasan Shah Alam, kebetulan di depan kawasan hotel tu ada kawasan perumahan flat, siap besar2 lagi banner "Awas,Kawasan Denggi!" menakutkan je,..huhu..esok tu terus tukar gi hotel lain.




Baru-baru ni pun,ada sedara saya menghidap demam denggi berdarah, tapi alhamdulillah, dah makin pulih. Hmm...bila difikir, masalah ni susah untuk dihapuskan, dengan sikap manusia pada hari ini yang kebanyakkanya malas dan tidak suka menjaga kebersihan persekitaran dan hanya mementingkan diri sendiri, jadi segala kempen yang di lakukan oleh pihak berwajib hanyalah umpama angin lalu dan hilang sebegitu sahaja.



Dengan teknologi dan perkembangan sains kini, Saintis British telah membuat kajian dan mendapati apabila nyamuk di"inject" dengan bacteria mampu mengatasi masalah demam denggi.

Sebuah company, Oxitec telah me"mutant"kan nyamuk2 jantan. Satu cara genetik menghapuskan masalah ini.

"The company, Oxitec, said it can decimate mosquito populations by breeding genetically modified male mosquitoes, then releasing them to mate with wild females. Their offspring contain lethal genes that kill them young, before they can reproduce. "

Genetically Modified (GM) Mosquitoes release in Malaysia on large scale!

"Oxitec and IMR conduct an Intensive Workshop on Aedes Mosquitoes

Oxitec and the WHO Collaborating Centre for Vectors based at the Institute for Medical Research (IMR) have successfully concluded an “Intensive Workshop on Wild Type and Genetically Modified AedesMosquitoes”. This 7-day intensive workshop was conducted from 26th September to 2nd October 2007 in IMR’s campus in Kuala Lumpur, Malaysia. IMR is the research arm of the Ministry of the Health Malaysia."


Hmm...adakah inisiatif yang akan dilakukan ni selamat ya? Bila dipikir, Aliaa rasa mcm bahaya plak, sbb Malaysia akan dijadikan makmal untuk experiment kepada GM Mosquitoes, manalah tau, kesan2 dan impak yang tidak diduga mungkin berlaku. Banyakla plak nyamuk akan dilepaskan di Malaysia untuk mengawan...huhu...berhati-hati, apa yang penting,jaga kebersihan persekitaran anda!!



"Don't take things so easily"




Wednesday, September 14, 2011

Gift for newly wed couples