Monday, March 5, 2012

Kelemahan Diri Kita Sendiri






Pernah dengar tak Moshe Dayan? Siapa tu? Apa ke pelik nya nama ni? Orang mana ni? Orang Sarawak ke? Sebab nama belakang Dayan,ala-ala macam unik, Moshe Dayan ni bagus sangat ke? Okay,untuk pengetahuan anda,Moshe Dayan ni adalah orang Yahudi, leader bagi tentera Israel dan seorang ahli politik. Pernah menjadi Menteri Pertahanan Israel. Sangat terkenal dan menjadi simbol kepahlawanan kepada dunia negara Israel.

Sekali tengok,nampak mcm lanun pun ada,dengan pakai eye patch ala-ala Nick Fury,director S.H.I.I.E.D dlm cita The Avengers tu.Si Moshe Dayan ni kena rifle bullet yang ditembak oleh askar Perancis, propelling metal and glass fragment ke dalam matanya (padan muka). Jadi sejak haritu, dia kena pakai eye patch yg menjadi trademark dia. Si Moshe Dayan ni dah takde, died on 1981. 

Selama menjadi orang kuat Israel ni,dia dah detect dan telah menyenaraikan 3 kelemahan umat Islam supaya senang nak jatuhkan umat2 Islam ni :


  1. Tidak mengulangkaji SEJARAH UMAT ISLAM terdahulu.
  2. Tidak membuat perancangan dengan teliti.
  3. MALAS.



Fikir-fikirkan lah,sama-sama kita memperbaiki diri sendiri,orang sekeliling,dan masyarakat.JOM! Jangan biarkan orang under estimate kita,orang Yahudi pun senang nak detect kelemahan umat Islam,ape kes???Sesungguhnya umat-umat Islam terdahulu tersangatlah hebat pemikiran dan usaha mereka,masyaAllah ;)


Please tengok video ni,please,please..tengok dan hayatilah video ini jika anda betul2 sayangkan Islam 








SHIFT YOUR PARADIGM



No comments:

Gift for newly wed couples